Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@13:18:14 GMT

اولین بازیگر زن ایرانی برنده‌ی جایزه کن

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۸۶۸۶

اولین بازیگر زن ایرانی برنده‌ی جایزه کن

سعید هاشمی*ٰ؛ در حالی شاهد مراسم اختتامیه هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن در روز گذشته (۲۸ می) بودیم که "زهرا (رُز) امیر ابراهیمی" برای بازی در فیلم "عنکبوت مقدس"، برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم کن شد تا به اولین زن ایرانی برنده این جایزه تبدیل شود.

عنکبوت مقدس که فیلمی در ژانر درام دلهره‌آور و جنایت واقعی محصول سال ۲۰۲۲ است در کشور اُردن فیلم‌برداری و بر پایه داستان واقعی از وقایع زندگی سعید حنایی، قاتل زنجیره‌ای معروف به قاتل عنکبوتی که زنان کارگرِ جنسی را هدف قرار می‌داد و ۱۶ زن را از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ م در شهر مشهد به قتل رساند، ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حنایی که فاحشه‌های جنسی را در مشهد به قتل می‌رساند، کارگری بود که همراه همسر و دو فرزند دختر و یک پسر در خانه‌ای در منطقه فقیرنشین مشهد زندگی می‌کرد. وی در ۲۸ فروردین ۱۳۸۱ به دلیل ارتکاب قتل‌های فوق الذکر در مشهد اعدام شد.

در مورد زندگی این فرد تاکنون یک مستند در سال ۲۰۰۱ با نام "و عنکبوت آمد" و دو فیلم سینمایی به نام "عنکبوت" (۱۳۹۸) و "عنکبوت مقدس" (۱۴۰۱) ساخته شده‌است.

زهرا امیرابراهیمی، بازیگر ایرانی این فیلم که در ابتدای دهه ۸۰ خورشیدی با بازی در چندین مجموعه تلویزیونی از جمله نرگس به شهرت رسید، در میانه‌ی دهه ۸۰ به فرانسه مهاجرت کرد. دلیل مهاجرت این بازیگر ایرانی، انتشار فیلم جنجالی خصوصی رابطه‌ی جنسی‌اش بود که در آن هم‌آغوشی دختر و پسری جوان به تصویر کشیده شد.

با پخش وسیع این فیلم بر روی اینترنت، سی‌دی‌های خانگی و شبکه‌های اجتماعی در آن زمان موج وسیعی از اخبار و حواشی در خصوص وضعیت موجود در سینمای ایران و بازیگران آن به راه افتاد. در خارج از کشور نیز این اتفاق، عکس العمل‌های زیادی را به دنبال داشت مثل این گزارش که در مجله‌ی پلی‌بوی در مه ۲۰۰۷ مقاله‌ای مربوط به ماجرای «فیلم هم‌آغوشی منتسب به زهرا امیرابراهیمی» با این عنوان منتشر شد: «انتشار عمدی یک فیلم اروتیک، زندگی خصوصی یک بازیگر زن ایرانی را افشا می‌کند و نقاب از چهره یک جامعه‌ی درگیر تضاد برمی‌دارد.»

به نظر می‌رسد انتخاب این بازیگر به عنوان نقش اول زن فیلم عنکبوت مقدس که دقیقا به موضوع وجود زنان روسپی و قتل آنان توسط یک مرد در مقدس‌ترین شهر مذهبی ایران اشاره دارد و در نهایت مُنتج به دریافت جایزه‌ی بهترین بازیگر زن جشنواره‌ی کن به عنوان مهم‌ترین و رفیع‌ترین قله‌ی جوایز هنری در جهان برای وی می‌گردد، در نوع خود قابل تامل و واکاوی است!

البته حواشی مربوط به حوزه‌ی زنان در سینمای ایران به همین جا ختم نمی‌شود، در سال‌های اخیر به مراتب شاهد هستیم که بازیگران زن مشهور زیادی در سینمای ایران همچون کتایون ریاحی (بازیگر نقش زلیخا در سریال یوسف پیامبر) نسبت به تعرض و آزار جنسی از سوی عوامل و دست اندرکاران صنعت سینما علیه زنان افشاگری کرده‌اند.

بنابر شواهد و قرائن موجود در بستر جامعه‌ی ایرانی، گمان بر این است که گسترش این گونه اخبار ناخوشایند و زایش رو به رشد حواشی نابهنجار از بطن هنر هفتم و اهالی آن، علاوه بر سلب اعتماد عمومی و خدشه دار کردن امنیت ساختاری و ذهنی افراد جامعه، در رشد آسیب‌های اجتماعی میان قشر‌های مختلف و خصوصا جوانان به عنوان طبقه‌ی تاثیرپذیرتر از جماعت سلبریتی‌های وطنی، تاثیر بسزایی داشته است.

*کارشناس ارشد مدیریت فرهنگی و دانشجوی دکتری تخصصی جامعه‌شناسی سیاسی

منبع: فرارو

کلیدواژه: جشنواره کن زهرا امیر ابراهیمی عنکبوت مقدس بازیگر زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در نشست خبری به جزئیات شصت و دومین قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور اشاره کرد که ۱۷ اردیبهشت در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز درباره جزئیات برگزاری آیین شصت و دومین سال جایزه البرز در بخش نخبگانی برگزار شد؛ او جایزه البرز را به عنوان قدیمی‌ترین جایزه در کشور دانست و گفت:  بیش از شصت سال پیش پایه گذاری شد. در این سالیان بیش از 6 هزار نخبگان ما در کشور را شناسایی کرده است. جایزه البرز تنها جایزه غیر دولتی است که از شرکت کنندگان هیچ هزینه‌ای برای حضور در این جایزه گرفته نمی‌شود.

او با اشاره به تاریخچه‌ای از این جایزه، تأکید کرد:‌ از سال 1342 شمسی تا به امروز بیش از 3 هزار دانشجو در این بنیاد از طریق وام مورد حمایت قرار گرفته و بیش از 4 هزار و 650 نفر جایزه البرز را دریافت کردند.  مراسم جایزه به صورت مشخص و سالانه در قالب یک مراسم برگزار می‌شود. 13 همایش ملی در تهران و 8 همایش استانی را برای مخترعان، دانشجویان، طلاب و دانش آموزان برگزار کرده‌ایم.

ارشدی خاطرنشان کرد: جایزه البرز در قالب برگزاری دو مراسم در طول سال و با فاصله 6 ماه در سال است. یک مراسم که مرسوم به نخبگانی است در اردیبهشت‌ماه و همایش دیگر با عنوان دانش آموزی در 6 ماه بعد برگزار خواهد شد. جایزه البرز در سال 1403 با هدف تکریم اهالی علم و تقدیر از فناوران، حوزویان و دانشگاهیان مراسم در تاریخ 17 اردیبهشت‌ سال جاری در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: در آذرماه سال گذشته فراخوان این جایزه به مراکز علمی و نخبگان اعلام شد، نهایتاً در پایان آذرماه مهلت ثبت‌نام به پایان رسید و در نتیجه در اسفندماه سال گذشته آیین داوری برندگان جایزه البرز برگزار شد و نفرات نهایی و ممتاز برای این جایزه انتخاب شدند. همه رشته‌های پزشکی و غیر پزشکی واجد شرایط حضور در قدیمی ترین جایزه علمی جایزه البرز بودند.

جایزه البرز محدود به مرزها نیست

وی به برگزاری این همایشِ بزرگ اشاره کرد و افزود: در روز دوشنبه 17 اردیبهشت سال 1403 ساعت 16 میزبان اهالی علم و اصحاب رسانه در مرکز همایش صداوسیما خواهیم بود. این مراسم با هدف تقدیر از 62 نفر از دانشجویان، فناوران و طلاب را خواهیم داشت. ریاست سازمان اوقاف، معاون علمی بنیاد دانشگاه، وزیر علوم، وزیر بهداشت و قائم مقام بنیاد نخبگان از دیگر عزیزانی هستند که در این مراسم حضور دارند. تعداد منتخبین هم 62 نفر به‌مناسبت شصت و دومین سالگرد جایزه البرز است و بنابراین است که این مراسم از شبکه خبر2 پخش زنده داشته باشد.

ارشدی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره رقم جایزه البرز، تأکید کرد: رقم جایزه نسبت به سال گذشته تقریبا پنجاه درصد رشد داشته است و جایزه البرز قریب به 9 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. امسال به یک دانشمند جوان با مبلغ سیصد میلیون تومان جایزه نقدی، تندیس و نشان اهدا خواهد شد.

حیدر ارشدی در خاتمه افزود: 2هزار و 348 نفر تعداد نفراتی بودند که در بازه زمانی یک ماهه ثبت‌نام کردند و از این بین 54 درصد این آمار مربوط به دانشجویان در رشته‌های غیرپزشکی، 15 درصد از این نفرات در بخش طلاب و علوم دینی، 11 درصد در بخش علوم پزشکی و 8 درصد به شرکت دانش بنیان و مخترعان اختصاص داشت. شرط ورود به این جایزه معدل بالا و شرط بعدی رزومه بالا در بخش‌های مختلف فرهنگی، فناوری، پزشکی و... بوده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| حمایت جانانه بازیگر زن برنده اسکار از جنبش دانشجویی آمریکا
  • اجتماع عظیم مردم متدین مشهد مقدس در حمایت از طرح «نور» 
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • هدیه عجیبی که رونالدو از عربستانی‌ها گرفت